I del ett av vår nikotinserie tittade vi på nikotin historia, varifrån det kommer från hur det har utvecklats genom åren. Nu ska vi undersöka hur mycket nikotin är i en billig e-cigarett jämfört med alternativa nikotinshot leveransprodukter.
Från rökning till Vaping: förstå nikotininnehåll

Att välja rätt nikotinstyrka är avgörande när man byter från rökning till vape.se. Handlingen att vaping kan se ut och känns som att röka, men nikotinhalten och leveransmetoden är helt annorlunda.

Lyckligtvis är nikotinhalten i billigast E-juice i Sverige vanligtvis listad direkt på etiketterna, och du har möjlighet att välja mellan olika styrkor.

Men var står det hur mycket nikotin är i ett startkit & startpaket? Det är lite av ett gissningsspel, och svaret beror verkligen på typ och varumärke.
Så, hur mycket nikotin är i en genomsnittlig vape poddsytem?

Enligt en 2017-studie utförd i beteende Endocrinology Laboratory vid Penn State University innehåller en typisk cigarett mellan 7,5 och 13,4 milligram nikotin. Men bara om 1mg absorberas faktiskt i kroppen.

Mängden nikotin i en rökares blodomlopp har mer att göra med hur ofta de röker snarare än vilket märke de föredrar. De ytterligare kemikalier som läggs till cigaretter fungerar som bränsle för att leverera nikotin så snabbt som möjligt.

Nikotin kan sippra in i blodomloppet genom din hud, lungor eller slemhinnor som finns i näsan och munnen. Detta är hur nikotinersättningsterapier (NRTs), såsom plåster och tuggummi, är utformade för att hjälpa till med rökavvänjning och lindra symtomen på tobaksabstinens.

Moddar, RBA produkter & SUB OMH tillbehör, som FDA hänvisar till som” elektroniska nikotinleveranssystem “eller” slutar”, är utformade för att nära efterlikna rökningen. Ändå har nikotinleveransmetoden en betydande inverkan på hur den absorberas i kroppen av DIY tillbehör.

Om du byter från rökning till vaping, är det viktigt att förstå skillnaderna i nikotinleverans mellan de två. Pasa också på att köpa ecigg & ejuice på Black friday, och detta gör du på vape.